Implantul dentar din Titan – o descoperire care merită din plin premiul Nobel!

1. Vreau implant dentar, ce avantaje îmi aduce implantul?

Implantul poate face diferența dintre o lucrare fixă și una mobilă, înseamnă că nu mai trebuie șlefuiți unii dinți perfect sănătoși pentru a putea completa niște dinți lipsă, înseamnă că maxilarul nu se mai retrage.

2. Pot să beneficiez de implantul dentar dacă sunt mare fumător? Dar diabetic? Dar hipertensiv? Dar cardiac? Dar…dacă am o altă problemă de sănătate?

În principiu, da. Cu mențiunea că, în cazul marilor fumători, noi insistăm să reducă numărul de țigări/zi și, ulterior, să efectueze vizite de monitorizare și mentenanță la 2-3 luni. În ceea ce privește alte patologii, vom urmări împreună cu medicul curant ca aceste afecțiuni să fie bine controlate terapeutic. În momentul  în care avem dosarul medical complet și avem avizul și recomandările medicului cardiolog sau diabetolog, aceste afecțiuni nu mai constitue o piedică în calea inserării implanturilor dentare.

implant dentar 1

3. În ce constă intervenția mea chirurgicală? Mă va durea?

În primul rând să știți că nu vă doare absolut deloc în timpul intervenției chirurgicale deoarece se efectuează sub anestezie locală. Pentru medicul implantolog această operație a intrat în rutina zilnică, iar pentru pacient este o intervenție banală din punctul de vedere al disconfortului postoperator (mai ales când este nevoie de 1-2 implanturi).

4. După cât timp pot să am dinții pe implanturi?

Se poate și imediat, dar este mai bine să  aşteptați 3-4 luni, purtând o lucrare provizorie, după care vi se va face lucrarea definitivă pe implanturi.

5. Cum se simte implantul?

Nu se simte, este aceeași senzație pe care o aveți la un dinte natural.

6. Cu implanturile pot să fac RMN, CT, să trec prin aeroport?

Nu este absolut nici o problemă.

7. Dacă am parodontoză pot să beneficiez de implanturi dentare?

Bineînțeles, dar numai după efectuarea terapiei parodontale (tratamentul parodontozei).

implant dentar

8. Pacientul senior, cu vârsta de peste 80 de ani poate beneficia de implant dentar?

Bineînțeles, fără nicio problemă – desigur luând în considerate precauțiile legate de afecțiunile de care suferă.

9. Totuși, ce precauții trebuie luate după ce beneficiez de implanturi dentare?

Trebuie să mențineți o igienă bucală bună, lucru perfect valabil și în cazul dinților proprii: periaj atent de minim 2 ori pe zi, curățare cu ața dentară şi duș bucal, cleaning profesional periodic cu scop de mentenanță a dinților și a gingiilor (lipsa sângerărilor și a mirosurilor bucale neplăcute).

10. În afară de aceste lucruri, când voi afla acele informații personalizate care sunt valabile numai în cazul meu?

Discuția personalizată cu pacientul are loc la consultația în care stabilim PLANUL de lucru. Adică acea consultație în care stabilim ce vă doriți să obțineți în final și care sunt pașii prin care trebuie să treceți.

Leave a Reply